Haladóknak

Miután megszerezted a tájékozódási alapismereteket egyre nagyobb arányban fog rajtad múlni mennyire leszel sikeres.
Van aki csak hobbiból, a társaság kedvéért, a kihívásért, utazás miatt szeret tájfutni, másoknak komolyabb céljai is vannak: Eredményt szeretnének elérni.
Az eredményesség elsősorban azon múlik mennyit vagy hajlandó tenni az ügy érdekében. Edzeni kell, rengeteg versenyen indulni és tapasztalatot gyűjteni.
Mindez rengeteg áldozattal jár, de legalább ugyanennyi élményt, kalandot és kihívást is jelent. Bővebben: Mit nyújt még a tájfutás?

Honlapunk a tapasztalatok megszerzésében korlátozottan tud segítségedre lenni (ehhez elsősorban edzésre és versenyre kell járni), de azért összegyűjtöttünk néhány hasznos lehetőséget:

Útvonal elemzése:

Ha teljesítettél egy versenyt (vagy edzést) érdemes kielemezni a futásodat. Jó útvonalat választottál-e? Végrehajtottad-e megfelelően az útvonalat, vagy hibáztál? Egyből megtaláltad a pontot, vagy keresni kellett? Mennyire haladtál gyorsan, mennyit időt töltöttél a tájékozódással?

Mindkét felület kiválóan alkalmas arra, hogy mások versenyeit, térképeit nézegesd. Ebből is lehet tanulni, ha más nem a terep jellegét, a térképet megismerni.

  • GPS-es óraHa van rá lehetőséged GPS-es órával rögzítsd a futásaid! A GPS track-et a térképre lehet illeszteni, így pontosan meg tudod állapítani merre mentél és milyen sebességgel. Ezt mások futásával összevetve, illetve a részidős eredmények elemzésével rendkívül jól tudod hasznosítani.
  • Ha GPS-es órát szeretnél:

Hibák elemzése:

Ha már meg tudod ítélni (akár saját becslés, akár GPS-es óra alapján), hogy a pálya teljesítése során milyen hibákat vétettél és azok mennyi időt emésztettek fel érdemes tudatosan kielemezni azokat. Ebben természetesen edzőink is tudnak segíteni, de magad is vezetheted a “hibáidat” az alábbi excel fájlban: Tájfutó hibák Excel (A fájlt le kell menteni és a mentett fájlt lehet kitölteni.)

Edzésterv:

Bizonyos szint felett már ajánlott a közös edzéseken túl, további futóedzéseket is végezni. Ehhez edzéstervet biztosítunk a számodra. Szólni fogunk…

Online kapcsolattartás:

ARAK DiscordPróbálunk mi is hozzátok fiatalodni és nem csak e-mailben kommunikálni veletek. Gyere fel Discord szerverünkre, ahol elérsz minket és ARAK-os tájfutó csapattársaidat: https://discord.gg/XdZsaJVYY7

A lehetőség adott kezdők, haladók, szülők és akár külsősök számára is!

Ezen a felületen át tudjuk beszélni a fent említetteket (útvonalak, hibák, edzésterv…), tudunk válaszolni a kérdéseidre és mi is osztunk meg itt tippeket, javaslatokat, vagy egy közelgő verseny régi térképét. Akár élőszóban, képernyőmegosztással tudunk átbeszélni egy közelgő, vagy elmúlt versenyt.

Természetesen nem csak tájfutásról eshet szó. Edzéseken, versenyeken túl itt szerveződhetnek a közös programok és közvetlen üzenetet is küldhettek egymásnak.